People of Sofia  е една от най-харесваните и популярни авторски

...
People of Sofia  е една от най-харесваните и популярни авторски
Коментари Харесай

Проект, показващ непълнолетни майки, предизвиква полемика в социалните мрежи

People of Sofia  е една от най-харесваните и известни авторски страници за снимка в България. Страницата във Фейсбук демонстрира персонажите на столицата, а фотосите са осъществяване с разнообразни страсти, които вълнуват. Зад плана стои един човек - Вихрен Георгиев, който се дефинира като фен фотограф, обичащ да запечатва моменти.

Докато отзивите от фотосите са най-вече позитивни новото начинание на People of Sofia провокира голям брой рецензии, дискусия и полемики. Проектът " Младите майки " разбуни духовете и е една от най-обсъжданите тематики в обществените мрежи през последните дни.

" Младите майки ", споделя историите на дами, които са родили под 18-годишна възраст, както и на експерти, занимаващи се с тематиката за ранната бременност измежду младите. Проектът е  осъществен с поддръжката на Национален фонд " Култура “.

От Фейсбук страницата разказват плана по този начин:

" Целите, които си слага плана е, от една страна, да покажем живота на младите девойки, а от друга, експертите, които им оказват помощ и поддръжка, а също и хората, които работят на терен, с цел да се понижи ранната бременост. По-общо, да създадем проблема забележим за по-голяма част от обществото ни и да предизвикаме сериозен, и градивен спор.

*People of Sofia не поддържа ранната бременност, както и увеличаващия се брой на ражданията под 18 години. "

Историята на Гергана, която ражда първото си дете на 14 и се омъжва на 13 години, провокира доста отрицателни мнения, някои от които недоумяват за какво сходен план е финансиран от Национален фонд " Култура ". Според други People of Sofia повдигат значим спор.

Гергана е българка в ромска махала и сега има три деца.

" Какво положително виждате в този роман!? Едно дете е въвлечено в противозаконна обстановка! Къде е била полицията и прокуратурата, когато е заживяла с този мъж на 13 години?!?! Потрес! Да я закриваме тази страна и да се свършва с тази скотщина ", написа ядосан консуматор.

" Деца раждат деца, колкото и да не ни звучи окей. Случва се. Тези хора са част от нашето общество. Колкото по-бързо стартираме да приказваме на подобен език, толкоз по-добре за всички. Поздравления на People of Sofia за опитите да скъсявате дистанцията и да отразявате действителността. Харесва ни, не ни харесва, тя е такава, каквато е ", е различен коментар в полемиката.

" Колкото и да се стремим към приемливост и приемане на разлики, би трябвало да се слага граница и да съумяваме да я усещаме, това си мисля аз. Стореното от бащата е закононарушение и НЕ е задоволително да станеш майка на 13. По никакъв метод ", е друго мнение в дебата.

Следващата история на Андреa от Крушовене, която забременява на 15 години, също не остави хората равнодушни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР